Brand in container met batterijen op bedrijventerrein

ZWARTSLUIS – In een grote container op een bedrijventerrein aan De Kalkovens is maandagavond brand uitgebroken. De container, gevuld met lithiumbatterijen en ander elektronisch apparatuur, stond vlakbij een binnenvaartschip waardoor er werd opgeschaald naar middelbrand. Door de brand ontstonden dikke zwarte rookwolken. Omwonenden werd geadviseerd om bij overlast ramen en deuren te sluiten.

De brandweerkorpsen van Zwartsluis en Hasselt werden ingezet om de brand te bestrijden. Er werd gekozen om de container voor zover mogelijk te vullen met water. Door deze aanpak werd de rookontwikkeling veel minder. Later werd met een grote kraan de inhoud uit de container gehaald en kon zo worden afgeblust.

Bij de brand raakte niemand gewond. Ook het binnenvaartschip liep geen schade op. De oorzaak van de brand is onbekend. Uit diverse metingen zijn geen concentraties gevaarlijke stoffen waargenomen.