Gewonden bij brand op pleziervaartuig in Zwartsluis

ZWARTSLUIS – Bij een brand op een pleziervaartuig zijn zaterdag aan het eind van de middag twee personen gewond geraakt. Door onbekende oorzaak ontstond er een steekvlam in het motorcompartiment, aldus de officier van dienst van de brandweer. De brandweerkorpsen van Zwartsluis en Hasselt bestreden de brand.

Op het moment dat de brand uitbrak zaten er volgens de politie vier personen aan boord. Ondanks dat allen het vaartuig tijdig konden verlaten raakten er toch iemand dusdanig gewond dat deze per ambulance werd overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. Een tweede persoon raakte gewond aan zijn hand maar kon ter plekke worden behandelt. De korte felle brand was snel onder controle.

Een medewerker van het Waterschap Drents Overijsselse Delta kwam ter plekke om de kwaliteit van het water te controleren. Door de brand was er een lek ontstaan waardoor de kans aanwezig was dat er vloeistoffen in het oppervlaktewater terecht zouden komen. Na een kijkje aan boord werd besloten dat het niet veilig was om het vaartuig in de sluis te laten liggen en moest het worden gesleept naar een werf en per direct uit het water worden getakeld om vervuiling te voorkomen. Uit een monster was duidelijk dat er nog geen vervuiling had plaatsgevonden.

Na wat telefonisch contact kreeg uiteindelijk Hebo Maritiemservice de opdracht om het vaartuig weg te slepen en aan wal te brengen. De kosten hiervan zullen voor rekening van de eigenaar van het vaartuig zijn.