Urenlange wegafsluiting door ongeval op Veneweg

WANNEPERVEEN – Op de Veneweg, de N762, heeft maandagmiddag rond 15:30 uur een ongeval plaatsgevonden tussen een auto en een vrachtwagencombinatie. Door onbekende oorzaak kwam de bestuurster van een Opel Ampera, ter hoogte van de trailerhelling, op de verkeerde weghelft terecht. De tegemoetkomende chauffeur van een combinatie zag dit gebeuren en probeerde alles op alles om een frontale aanrijding te voorkomen.

Door het wegsturen van de vrachtwagen kwam de auto, in plaats van frontaal voor de wagen, in botsing met de linkerzijde van de combinatie. Het voorwiel, de dieseltank en ook het achterwiel werden vol geraakt. De Opel verloor door de klap het linker voorwiel en werd onbestuurbaar en kwam uiteindelijk in de berm tot stilstand. De bestuurster werd door de brandweer uit haar elektrische voertuig geholpen en is onderzocht door het ambulancepersoneel. Een tweede ambulance, welke ook voor dit incident was opgeroepen, keerden onverrichter zake weer terug naar de post. Na controle bleek dat de vrouw geen letsel had opgelopen. Ook de chauffeur bleef ongedeerd.

De dieseltank van de vrachtwagen scheurde open door de aanrijding en enkele honderden liters diesel kwam, net als vele brokstukken, terecht op het wegdek. Een bestuurder van een Skoda welke achter de vrouw in de Opel reed kon het afgebroken voorwiel van de auto niet meer ontwijken en reed hier overheen. Dit veroorzaakte dusdanige schade dat verder rijden onmogelijk was. Bergingsbedrijf Hooikammer kreeg de taak om de twee personenauto’s te bergen. Ook het zware bergingsvoertuig werd ingezet om de vrachtwagencombinatie naar een garagebedrijf te brengen.

Een tweetal wegdekreinigers van de firma van der Kolk werden ingezet om de diesel en auto-onderdelen van de weg te krijgen. Dit schoonmaakklusje nam enige tijd in beslag. De Veneweg werd rond 19:30 weer vrijgegeven voor het verkeer.