Brand op Urker kotter aan Stouweweg in Zwartsluis

ZWARTSLUIS – De brandweerkorpsen van Zwartsluis en Hasselt werden donderdagmorgen opgeroepen voor een brand aan boord van een boot aan de Stouweweg. Daar ligt voor een aanpassing aan de kiel de Urker kotter “Stercke Jerke”. Op het moment dat de brand uitbrak was er niemand op de kotter aanwezig en waren er ook geen werkzaamheden bezig.

De eigenaar van het bedrijf kon daarom ook niet vertellen wat de oorzaak van de brand is. De eigenaar van de kotter werd telefonisch op de hoogte gebracht en kwam direct een kijkje nemen. De brand, die vermoedelijk in het motorruim is ontstaan, heeft flinke schade aangebracht aan het interieur. Volgens de eigenaar van het bedrijf is er weinig meer over van de binnenzijde en de schade is daarom dan ook enorm.

Klik hier voor een kijkje naar de kotter voor de brand.