Forse rietbrand aan de van Nahuysweg in Hasselt

HASSELT – Tijdens maaiwerkzaamheden op een rietland aan de van Nahuysweg is maandagmiddag brand ontstaan. Het vuur greep door de harde wind razendsnel om zich heen en flinke rookwolken stegen boven de Hanzestad uit. In Overijssel geldt vanwege de droogte van de afgelopen weken natuurbrandrisico fase 2, het vroegere code oranje of code rood. De kans op natuurbranden en snel uitbreiden van dat soort branden is groter dan normaal.

De brandweer van Hasselt had al snel in de gaten dat er extra hulp was geboden bij deze klus. Hierop werd het brandweerkorps van Genemuiden opgeroepen zodat er een extra tankautospuit kwam. Ook het brandweerkorps van Zwartsluis werd opgeroepen maar dan om te komen helpen met blussen vanaf het water door middel van de brandweerboot.

Na een dik uur hard zwoegen was de brand onder controle en kon men beginnen met het opruimen van het ingezette materiaal. De ploeg die aan het maaien was had ondertussen de boel alweer opgepakt en is naar een rietland elders in de regio gegaan.