Ernstig ongeval op kruising Buldersweg – Prinses Beatrixlaan

NIEUWLEUSEN – Bij een ernstig verkeersongeval op de kruising van de Buldersweg met de Prinses Beatrixlaan zijn vrijdag net na het middaguur vier personen gewond geraakt. Op de kruising kwam een personenauto in botsing met een bestelbus. Door de aanrijding kwam de personenauto op de kop in het water terecht. Omstanders schoten direct te hulp en er werd vanuit de alarmcentrale direct flink opgeschaald.

Naast het brandweerkorps van Nieuwleusen werden diverse eenheden van de politie en zes ambulances opgeroepen om naar de ongevalslocatie te komen. Ook werden drie traumahelikopters ingezet. In de te water geraakte auto zaten drie personen, afkomstig uit Nieuwleusen, welke allen ernstig gewond raakten. Twee van hen, de 29 jarige bestuurster van de auto en een 1-jarig jongetje,  zijn onder begeleiding van politiemotoren met spoed per ambulance overgebracht naar het Isala ziekenhuis in Zwolle. Het derde slachtoffer, een 4- jarig meisje, werd per traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. De bestuurder van de bestelbus, een 49 jarige inwoner van Nieuwleusen, kon zelfstandig uit zijn voertuig komen maar is toch voor controle naar het ziekenhuis in Hardenberg gebracht.

Voor alle zekerheid werd er met spoed een berger opgeroepen om de te water geraakte auto op het droge te brengen om er zeker van te zijn dat er niemand meer in of om het voertuig lag. De Forensische Opsporing afdeling verkeer deed een uitgebreid onderzoek en liet voor een duidelijk beeld de voertuigen op het botspunt samenkomen om zo een reconstructie te maken van het incident. Hierbij kreeg het team ondersteuning van het droneteam van de politie. Na dit onderzoek kregen bergers Wolves en Autax de taak om de voertuigen af te voeren. Rond 17:00 uur waren alle werkzaamheden klaar en werd de weg weer geopend voor het verkeer.