Dodelijk ongeval op Zomerdijk te Wanneperveen

WANNEPERVEEN – Bij een eenzijdig ongeval is maandagavond rond 20:30 uur een automobilist om het leven gekomen. De man reed in zijn Volkswagen Golf op de Zomerdijk, de N375, vanuit Beukers richting Meppel. In een bocht kwam de auto in de rechterberm waarna er flinke sporen op de weg zijn te zien dat de auto dwars over de weg glijd en aan de linkerzijde van de weg tegen een dikke boom tot stilstand komt.

Door de klap scheurde de auto in twee stukken en werd de bestuurder uit de auto geslingerd. Ondanks de inzet van brandweer, politie en ambulance kwam alle hulp voor de automobilist, een 27 jarige man uit Marknesse, te laat. Na een uitvoerig onderzoek van de Forensische Opsporing Verkeer kreeg bergingsbedrijf Hooikammer de taak om het wrak af te voeren. Een wegdekreiniger van de firma van der Kolk maakte het asfalt weer schoon van de brokstukken. Rond 00:30 uur waren de werkzaamheden afgerond en kon de weg weer worden vrijgegeven.