Auto te water aan de N377 bij Punthorst

PUNTHORST – De politie werd zondagmiddag net na tweeën opgeroepen voor een melding van een voertuig te water aan de Nieuwe Dedemsvaartweg in Punthorst. Het betreffende voertuig was van de N377 af geraakt en in de Dedemsvaart beland. Door de wind was het voertuig inmiddels de vaart overgedreven en aan de kant van Nieuwleusen aan de Rollecate op de bodem vastgelopen, maar stak nog wel grotendeel boven water uit.

De bestuurder kon zelf uit de auto klimmen en zat aan de N377 te wachten op hulp. Een buurman bracht de man wat dekens waarna hij door een omstander naar de overzijde van de vaart werd gebracht. Hij kwam met de schrik vrij maar moest na controle plaatsnemen op de achterbank van het politievoertuig en werd overgebracht naar het politiebureau.

Bergingsbedrijf Wolves werd opgeroepen om de Renault Twingo uit de plomp te halen, maar de bergingsauto beschikte niet over een kraan. Er moest dus een met een kraan uitgeruste wagen van Wolves uit Apeldoorn komen. Toen een berger in een waadpak te water ging en probeerde een portier te openen, bleek dat deze op slot zat. Er moest dus een raampje ingetikt worden, alvorens een singel onder het dak doorgetrokken kon worden. Toen die eenmaal op zijn plaats zat, verliep de berging vlotjes. Het overige verkeer ondervond geen hinder van het ongeval.