Grote brand verwoest rietgedekte woning in Zwolle

ZWOLLE – De Zwolse brandweer kreeg zondagmiddag rond half vijf een melding van een schoorsteenbrand van een woning aan de Kranenburgweg. Enkele minuten na de eerste melding werd door de alarmcentrale al opgeschaald naar middelbrand en werd een extra tankautospuit naar het adres gestuurd. Bij aankomst van het eerste voertuig sloegen de vlammen al de rietgedekte woning en werd het sein grote brand gegeven.

Naast de Zwolse brandweer werden ook de korpsen van Hattem en Wezep opgeroepen om te assisteren bij het blussen van de brand. Ondanks alle inzet werd de woning geheel door de brand verwoest. De bewoner kon zich tijdig in veiligheid brengen. Met behulp van een kraan werd een groot deel van de woning gesloopt om zo de brand te kunnen blussen. Stichting Salvage zal de bewoner bijstaan in het helpen voor een tijdelijke woning en het verder afhandelen van de schade.