Berging omgewaaide bakwagen aan de N331

HASSELT – De bakwagen, die gister door de storm Eunice van de weg N331 werd geblazen, is zaterdagmorgen door bergingsbedrijf Hooikammer geborgen. Vanwege de storm werd gisteren besloten de berging uit te stellen tot de wind was gaan liggen. Ondanks het plaatsen van linten, pionnen en rood-witte schilden kwamen er gisteravond en vannacht nog vele meldingen binnen bij de meldkamer van automobilisten die de bakwagen zagen liggen.

Naast bergingsbedrijf Hooikammer kwam ook aannemersbedrijf van der Kolk in actie. Zij hebben het aangereden bewegwijzeringsbord weggehaald en zorgden voor een veilige werkplek door middel van een botsabsorber. Voordat de berging kon beginnen moest eerst de gehele laadbak worden leeggehaald. Alle zorghulpmiddelen die in de bak lagen werden in een aanhanger geplaatst.

Na deze flinke klus kon men met behulp van de kraan en de lier van het bergingsvoertuig de Mercedes bakwagen weer het talud ophijsen en werd deze overgebracht naar het depot in Staphorst. Nadat de weginspecteur nog wat absorptiekorrels op wat gelekte vloeistoffen had gelegd kon de tijdelijke rijbaanafsluiting worden opgeheven. Het bewegwijzeringsbord zal zo snel mogelijk worden vervangen maar de productie zal toch enige tijd in beslagnemen.