Storm Eunice trekt over Zwartewaterland

ZWARTEWATERLAND – Storm Eunice die vrijdag over het land trok heft ook in de gemeente Zwartewaterland voor de nodige overlast gezorgd. Naast de vele meldingen van omgevallen bomen. losgeraakte dakbedekking en rondvliegende dakpannen waren er ook enkele ongevallen.

De brandweerkorpsen van Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis waren vanaf 16:00 uur in touw om de vele meldingen af te handelen. Vanuit de brandweerkazerne in Zwartsluis werden de posten aangestuurd. Enkele meldingen worden hieronder uitgelicht.

• Aan de Nieuwe Weg, tussen Genemuiden en Hasselt, kwam een melding van een ongeval met letsel. Daar kreeg een automobilist een vallende boom op zijn auto. Van letsel was gelukkig geen sprake maar de boom versperde wel de doorgaande weg.
• Op de N331 nabij de turborotonde kreeg een van de vele windvlagen van storm Eunice grip op een bakwagen die vanuit Hasselt richting Zwolle reed. De bestuurder sloeg over de kop en kwam onderaan het talud op de kop tot stilstand. Na een korte check in de ambulance bleek ook hier gelukkig geen letsel te zijn opgelopen. Het voertuig zal de volgende morgen worden geborgen.
• Op de Verkavelingsweg vlak voor de gemeentegrens was een boom dwars over de weg komen te liggen. Ook hier moest het verkeer wachten tot de brandweer korte metten had gemaakt van de boom.
• Iets verderop was een verrijdbare stal door de wind uit een weiland geblazen en werd door een boom tegengehouden. De situatie was zo gevaarlijk dat werd besloten het gevaarte te slopen en de delen aan de andere kant van de weg in de luwte te leggen.
• Vlak voor middernacht kwam er nog een melding van een boom welke op een schuur aan de Prinsenstraat dreigde te vallen. De boom werd met behulp van de lier van de brandweerwagen onder spanning gezet waarna de kettingzaag in de boom werd gezet. Deze klus werd ook weer keurig geklaard en konden de brandweermannen eindelijk genieten van de welverdiende rust na een drukke dag.

Mogelijk wordt dit artikel nog aangevuld met extra informatie.