Autobrand aan de Bisschopswetering te Mastenbroek

MASTENBROEK – Bij een autobrand aan de Bisschopswetering in Mastenbroek is zaterdagavond een persoon gewond geraakt aan zijn handen. De persoon raakte gewond bij een poging de brand te blussen en het veiligstellen van enkele spullen. Er zijn diverse brandblussers ingezet om de brand te bestrijden maar uiteindelijk was de komst van de Zwolse brandweer nodig om een eind te maken aan de vlammen.

Het brandende voertuig stond op eigen terrein met een draaiende motor maar zonder inzittenden. Volgens omstanders is de brand begonnen in de kofferbak van het voertuig. De brandweer van Zwolle riep uit voorzorg ter assistentie de waterwagen van de brandweer Hasselt op, deze is wel ter plaatse geweest maar niet ingezet. Het voertuig zal door een berger worden opgehaald en worden afgevoerd. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.