Basisschool ontruimd na melding van gaslekkage

HASSELT – De Prins Willem-Alexanderschool aan de Prinses Marijkestraat moest woensdag rond het middaguur worden ontruimd nadat er in een lokaal een gaslucht werd waargenomen. Direct trad het ontruimingsplan in werking en schakelde de juffen en meesters om naar de rol van BHV-er. De leerlingen werden naar buiten gebracht op de daarvoor aangewezen plaatsen.

Bij aankomst van de brandweer was de gehele school al leeg en konden de brandweermannen, na een kort overleg met het hoofd van de BHV, over tot het verrichten van metingen. Omdat de 150 leerlingen in de buitenlucht stonden werd opgeschaald naar Grip-1. Uit de eerste metingen werd niets waargenomen waarop de kinderen per groep onder begeleiding hun jassen en tassen mochten halen. Het was inmiddels einde van de lesdag zodat de leerlingen naar huis mochten. Door de uitslag van de meting en het naar huis sturen van de leerlingen werd besloten weer af te schalen wat betreft het Grip-incident.

Hoewel de vermeende gaslucht na korte tijd weer was verdwenen en er geen gaslek werd aangetroffen door de monteurs van Enexis, is de Adviseur Gevaarlijke Stoffen van de brandweer ter plaatse gekomen om uitgebreidere metingen te verrichten. Ook uit deze metingen zijn geen verontrustende dingen geconstateerd, laat de woordvoerder van Veiligheidsregio IJsselland weten. De oorzaak van de vreemde geur is niet vastgesteld.