Eenzijdig ongeval op Rechterensweg te Rouveen

ROUVEEN – Een automobilist is vannacht gewond geraakt nadat hij met zijn auto van de weg raakte. De man reed op de Rechterensweg richting de Conradsweg toen hij door onduidelijke reden rechts van de weg kwam waardoor hij de macht over het stuur verloor. Uiteindelijk kwam de man in de wal van de Rechterensgracht, vlak voor een duiker tot stilstand. Mogelijk speelde de dichte mist een rol bij het éénzijdige ongeval.

De bestuurder kon zelf uit de auto klauteren en de komst van de hulpdiensten afwachten. Omdat er onduidelijkheid was over het aantal inzittenden van het voertuig werden oppervlakteredders van de brandweer en even later brandweerduikers ingezet. Deze speurden het water af naar eventuele slachtoffers. Hiervan was gelukkig geen sprake waarop men de actie kon afsluiten.

De bestuurder van de auto is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. Bergingsbedrijf Hooikammer kreeg de taak om de Citroen C2 veilig aan de kant te halen en af te voeren.