Automobilist gewond bij eenzijdig ongeval op N377

Bij een éénzijdig ongeval op de N377, tussen Balkbrug en Nieuwleusen, is donderdagavond een automobilist gewond geraakt. De man reed richting Nieuwleusen en kwam vermoedelijk met zijn auto naast de weg. De daarop volgende stuurcorrectie maakte de wagen onbestuurbaar en gleed aan de andere kant van de weg door de berm tegen een tweetal bomen en kwam op de kant tot stilstand.

Wonder boven wonder kon de man zelf uit zijn totaal vernielde Volkswagen Passat klauteren. Buurtbewoners alarmeerden direct de hulpdiensten. De man is met letsel aan zijn rug overgebracht naar het ziekenhuis. Voordat de man naar het ziekenhuis werd gebracht werd hij onderworpen aan een blaastest. De uitslag hiervan was een P van Prima.

Door het ongeval was de gehele weg bezaaid met brokstukken waarop de N377 ook volledig werd afgesloten. Verkeer werd via de parallelwegen geleid. Bergingsbedrijf Wolves kwam in actie om het wrak af te voeren. Een wegdekreiniger van de firma van der Kolk werd ingezet om het asfalt te ontdoen van de vele auto-onderdelen.