Auto rijdt woning binnen aan Burgemeester Backxlaan

NIEUWLEUSEN – Aan de Burgemeester Backxlaan is donderdagmorgen een auto een woning binnengereden. De bestuurster van de auto raakte volgens de politie onwel achter het stuur bij het verlaten van een parkeerplaats aan de overzijde van de woning. De auto reed de stoep op, door een haagje en kwam vervolgens met het halve voertuig in de woning tot stilstand.

Diverse ambulances, een traumahelikopter en een rapid responder waren naast de nodige politie-eenheden snel ter plaatse om hulp te verlenen. Ondanks al deze moeite overleed de bestuurster van de auto later in het ziekenhuis. In de woning was op het moment van het ongeval één persoon aanwezig. Zij was achter in het huis aan het werk en raakte daarom niet gewond. Zij werd bij buren opgevangen. Door de impact werd de voorgevel ontzet en moest worden gestut. Een bouwbedrijf is direct opgeroepen om verdere schade te voorkomen.

Bergingsbedrijf Wolves heeft de vernielde auto uiterst voorzichtig uit de woning getrokken en afgevoerd. De bewoners van het huis zullen elders onderdak moeten zoeken, het huis is tijdelijk onbewoonbaar.