Dode bij ongeval tussen auto en vrachtauto op N331

HASSELT – Op de N331, de weg tussen Hasselt en Zwolle is maandagmorgen rond 07:40 uur een automobiliste om het leven gekomen bij een aanrijding met een vrachtwagen. De 68-jarige vrouw uit Zwolle reed op de N331 richting Hasselt en parkeerde haar auto in een parkeerhaven ter hoogte van hectometerpaal 4.8 en schakelde de alarmverlichting in.

Volgens getuigen reed de auto plots weer de weg op om te keren en werd een vanuit Hasselt naderende vrachtwagencombinatie over het hoofd gezien. De truck botste hard op de rechterachterzijde van de auto waardoor deze door de berm schoot en in een sloot tot stilstand kwam. Omstanders boden direct eerste hulp in afwachting van de komst van de hulpdiensten.

Politie, brandweer en ambulance waren allen snel ter plaatse maar konden helaas geen hulp meer bieden aan de vrouw, zij overleed ter plekke. De vrachtwagenchauffeur bleef bij het ongeval ongedeerd en werd naar een politiebureau overgebracht voor verhoor. Door de aanrijding werd de gehele N331 afgesloten voor het verkeer hetgeen tot een flinke verkeerschaos leidde.

Nadat medewerkers van de verkeersongevallendienst het onderzoek van het ongeval hadden afgerond kreeg Bergingsbedrijf Hooikammer de taak om de vrachtwagencombinatie en personenauto te bergen en voor verder politieonderzoek over te brengen naar het depot. Rond 11:00 uur waren alle werkzaamheden op de ongevalslocatie klaar en kon de wegafsluiting worden opgeheven.

Mocht u getuige zijn geweest van dit ongeval en heeft u nog niet met de politie gesproken wordt u verzocht zich te melden bij de politie.