Eenzijdig ongeval op Verkavelingsweg in Hasselt

HASSELT – Op de Verkavelingsweg in de beruchte S-bocht heeft vrijdagavond een éénzijdig ongeval plaatsgevonden. Een automobilist kwam uit de richting van Zwolle en verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur. De jongeman kwam met zijn Renault Clio in de berm en schoot vervolgens dwars de weg over, botste tegen een boom en eindigde uiteindelijk in een sloot.

Passanten schoten direct te hulp en alarmeerden de hulpdiensten. De man kon zelf via het raam uit de auto klauteren waarna men eerste hulp kon verlenen. Ondanks de heftige klap tegen de boom bleek dat de man, na een uitvoerige controle in de Rapid Responder, ongedeerd was gebleven.

Bergingsbedrijf Hooikammer kwam ter plaatse om de totaal vernielde 20 jaar oude Renault Clio uit de sloot te takelen en over te brengen naar het depot. Ten tijde van het ongeval was de weg geheel afgesloten. Tijdens de berging werd verkeer om beurten langs het incident geloodst.