Twee voertuigen te water bij bizar ongeval op de Randweg in Genemuiden

GENEMUIDEN – Op de Randweg in Genemuiden heeft gisteravond een bizar ongeval voorgedaan. Een automobilist reed op de Randweg in zijn Chrysler Voyager vanaf de Kamperzeedijk richting de N759 maar verloor na een scherpe bocht de macht over het stuur en kwam in een sloot tot stilstand.

De bestuurder, een 22-jarige inwoner van Genemuiden kon zelf zijn voertuig verlaten en bleef bij het ongeval ongedeerd. Een automobilist die het ongeval passeerde was zo bezig met het kijken in zijn spiegels dat de man, een 36-jarige inwoner van Genemuiden, pardoes met zijn Peugeot van de weg raakte en in de sloot aan de andere kant van de weg terecht kwam. Ook deze man kon zelf uit de auto klauteren en was ook niet gewond geraakt.

Beide mannen werden onderworpen aan een ademanalyse. Aan de hand van deze test moest de bestuurder van de Chrysler mee naar het politiebureau in Kampen voor verder onderzoek. Daar bleek dat de man, een beginnend bestuurder, een alcoholgehalte had van 260ug/l, een promilage van 0.6. De maximun toegestane hoeveelheid bij beginnende bestuurders is 0.2 waarop de man een rijverbod werd opgelegd en kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed.

Bergingsbedrijf Hooikammer kwam in actie om beide voertuigen uit de sloten te trekken. De eigenaar van de Peugeot kon zelf zijn weg vervolgen, de Chrysler werd naar een schadeherstelbedrijf gebracht.