Vrachtwagen en bestelbus botsen op N331

VOLLENHOVE – Op de Oppenswolle, de N331 tussen Vollenhove en Zwartsluis, heeft woensdagmiddag een ongeval plaatsgevonden tussen een vrachtwagen en een bestelbus. Een vrachtwagencombinatie wilde vanaf de Kadoelen de N331 oversteken maar zag een van rechts naderende bestelbus over het hoofd met een flinke aanrijding als gevolg.

De bestuurder van de bestelbus dacht dat de vrachtwagenchauffeur hem wel had gezien omdat de combinatie bijna stilstond op de weg. Plots besloot de chauffeur toch op te trekken maar door de situatie op de weg was er voor beide bestuurders geen mogelijkheid om elkaar te ontwijken.

Zowel de bestelbus als de vrachtwagen raakten zwaar beschadigd. Ambulancepersoneel onderzocht beide bestuurders, op wat spierpijn na was er geen letsel. Bergingsbedrijf Hooikammer werd ingezet om de bestelbus af te voeren. De vrachtwagen kon na wat lichte reparaties zelf de weg vervolgen richting een schadeherstelbedrijf. Medewerkers van Provincie Overijssel reinigden het wegdek en regelden waar nodig het verkeer.