Botsing op kruising Leidijk – Dekkersweg in Staphorst

STAPHORST – Bij een forse aanrijding tussen twee auto’s op de kruising van de Leidijk met de Dekkersweg zijn zaterdagmorgen beide bestuursters gewond geraakt. De bestuurster van een grijze Volkswagen polo, rijdend op de Leidijk, wilde rechtdoor de kruising over. Daarbij zag ze een van rechts komende Seat Ibiza over het hoofd en boorde zich vol in de flank van dit voertuig.

De brandweer van Staphorst kwam in actie om de vrouw uit de Seat te bevrijden welke door de klap van de botsing het weiland was ingeschoten. Met het redgereedschap werd vakkundig de deur weggehaald zodat de vrouw makkelijk op de brancard kon worden geschoven. Daarna is zij overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de veroorzaakster werd met letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Een bijrijdster van de Volkswagen bleef ongedeerd maar was door het incident behoorlijk van streek.

Nadat een aanrijdingselecteur van de politie de situatie had bekeken bleek verder onderzoek door de verkeersongevallendienst niet nodig. Bergingsbedrijf Hooikammer kreeg daarop de taak de twee totaal vernielde voertuigen af te voeren. Ook kwamen zij in actie met een speciaal ingerichte bus om het verontreinigde wegdek te reinigen.