Twee doden bij bizar ongeval op Schaarweg

SINT JANSKLOOSTER – Op de Schaarweg heeft vrijdagmiddag rond 16:00 uur een bizar ongeval plaatsgevonden. Een fietsster werd vanachteren aangereden door een automobilist die vervolgens een kilometer verderop met zijn auto tegen een tweetal bomen botste. Zowel de vrouw op de fiets als de man die de auto bestuurde kwamen hierbij om het leven.

Ondanks de inzet van de vele hulpdiensten mocht hulp voor beide personen niet meer baten. De slachtoffers zijn een vrouw van 73 en een man van 82 jaar en komen beide uit Sint Jansklooster. Volgens omstanders zou de man onwel geworden zijn tijdens het besturen van de auto en botste hierdoor achter tegen de fietsster.

Vervolgens reed de man in zijn Renault Kangoo verder richting het dorp maar botste daar met hoge snelheid tegen een boom. Door de klap brak de auto in tweeën. Het voorste deel van de auto bleef tegen een andere boom staan, het achterste deel kwam enkele tientallen meters in een tuin van een woning tot stilstand.

Het uitgebreide onderzoek van de Verkeers Ongevallen Analyse moet duidelijkheid brengen in de exacte oorzaak. Dit onderzoek duurde tot ver in de avond. Burgemeester Bats van de gemeente Steenwijkerland liet zich persoonlijk op de hoogte stellen op de ongevalslocatie.

Bergingsbedrijf Delta werd door de politie opgeroepen om de wrakstukken van fiets en auto af te voeren. Rond 22:30 uur waren de werkzaamheden klaar en was de Schaarweg weer open voor het verkeer.