Fietser aangereden door auto op Oude Rijksweg in Staphorst

STAPHORST – Op de Oude Rijksweg is vannacht een fietser aangereden door een auto. De man op de fiets werd door de zijkant van de auto geraakt waardoor de man hard op het wegdek kwam te vallen. De man was buiten bewustzijn en is met spoed per ambulance overgebracht naar het Isala ziekenhuis te Zwolle.

De bestuurder van de auto werd vanwege artikel 6 van de wegenverkeerswet aangehouden voor het veroorzaken van een verkeersongeval met letsel en is direct meegenomen naar het politiebureau. Twee medewerkers van de verkeersongevallendienst hebben tot diep in de nacht onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. De nodige sporen werden nauwkeurig vastgelegd om alles zo duidelijk mogelijk in het proces-verbaal op te maken.

Bergingsbedrijf Hooikammer werd opgeroepen om de auto te bergen. Een thuiswedstrijd voor de firma Hooikammer daar het ongeval bijna voor de deur was van het bedrijf.