Vrachtwagen botst op kerende auto op N331

ZWARTSLUIS – Een automobiliste is donderdagmorgen rond 10:00 uur gewond geraakt nadat zij in haar auto werd aangereden door een vrachtwagen. De vrouw reed op de dijk tussen Hasselt en Zwartsluis toen zij ter hoogte van de bushalte besloot om haar voertuig te gaan keren op de weg. De chauffeur van de vrachtwagen zag het gebeuren en week al iets uit om zo het voertuig te passeren. Toch besloot de vrouw, om onduidelijke reden, toch de weg weer op te draaien met een botsing als gevolg. Een flinke rempoging van de chauffeur mocht niet baten.

De vrouw raakte gewond maar kon zelfstandig uit de zwaar beschadigde auto stappen. De chauffeur bleef ongedeerd. Door het ongeval was de weg volledig afgesloten voor enkele uren. Voordat de berging van de auto en truck kon plaatsvinden werd er door de politie contact gezocht met een aanrijdingsselecteur. De selecteur bepaalt op de plaats van de aanrijding of inzet van de VOA noodzakelijk. De komst van de VOA was volgens de selecteur niet nodig. Wel werden er door de aanwezige agenten foto’s gemaakt op de ongevalslocatie.

Voordat bergingsbedrijf Hooikammer kon beginnen met het bergen van de voertuigen moest eerst de lading beton uit de vrachtwagen worden gehaald. Dit nam enige tijd in beslag. Ondertussen werd alles in gereedheid gebracht om na het lossen direct te kunnen beginnen met het bergen. Nadat de vracht was overgeladen en de voertuigen geborgen waren werd een veeg/zuigauto van de firma van der Kolk ingezet om het wegdek te reinigen. Rond 13:00 uur was de weg weer vrij en werden de omleidingsroutes opgeheven.