A28 bij Zwolle tijdelijk afgesloten door ongeval

ZWOLLE – Een ongeval op de A28 tussen De Lichtmis en Zwolle heeft vanmiddag enige tijd voor een volledige afsluiting gezorgd. Door het ongeval was de gehele rijbaan geblokkeerd waarop Rijkswaterstaat besloot om door middel van de matrixborden rode kruizen boven de rijstroken te plaatsen. Hierdoor werd het verkeer gemaand om over de vluchtstrook verder te rijden.

Omdat een doorgang niet mogelijk was kwam al het verkeer stil te staan. Ook de opgeroepen ambulance en het bergingsvoertuig kwamen onbedoeld klem te zitten in het verkeer. De verpleegkundige kon via de parallelweg worden opgehaald door een politieauto om zo alsnog hulp te verlenen. Bij het ongeval was namelijk een bestuurster van een personenauto gewond geraakt nadat zij een flinke beuk kreeg van een bestelauto welke in de slip was geraakt. De bestuurder van de bestelauto verklaarde aan de politie dat hij uit moest wijken voor een auto welke slingerend door het verkeer ging om met spoed naar het ziekenhuis te gaan. Deze persoon is na een kort gesprek met vervolg gegaan naar de spoedeisende hulp. De politie zal met deze persoon in gesprek gaan.

Ondertussen was de ambulance op de ongevalslocatie aangekomen en kon de gewonde vrouw worden overgebracht naar het ziekenhuis. Na het verplaatsen van enkele voertuigen werden de rijstroken één en twee weer vrijgegeven. Hierdoor kwam ook het bergingsvoertuig weer in beweging en konden de beschadigde auto’s worden opgeladen en afgevoerd.

Na ruim een uur waren alle werkzaamheden afgerond en kon ook rijstrook drie weer worden vrijgegeven. Rijkswaterstaat onderzoekt nog wat de oorzaak was van de volgestroomde vluchtstrook. Misschien komt daar later duidelijkheid over…