Luchtkussen berging gekantelde vrachtwagen A28

DE WIJK – De berging van de vanmorgen gekantelde vrachtwagencombinatie op de A28 bij De Wijk is succesvol verlopen. Door middel van een zogenaamde luchtkussen berging stond de vrachtwagen en oplegger vanmiddag rond 16:00 uur weer op zijn wielen. Hiervoor moest wel een rijstrook worden afgesloten hetgeen resulteerde in een flinke vertraging.

Het ongeval gebeurde vanmorgen om 08:45 uur. De chauffeur is voor controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis maar is volgens zijn werkgever in orde en is in goede handen. De vrachtwagencombinatie heeft een flink deel van de vangrail platgereden waarna de hele zaak op de kant in de berm kwam te liggen. Alvorens bergingsbedrijf Hooikammer met de berging kan beginnen moet de gehele inhoud van de oplegger worden leeggehaald. De oplegger is geladen met frisdrank.

Het takelen van de combinatie verliep vrij vlot maar had toch de nodige voorbereidingen nodig. Vanaf het moment van takelen totdat de vrachtwagen weer op de wielen stond nam echter slechts enkele minuten in. De overige werkzaamheden zullen nog tot ver in de avond plaatsvinden.

De weginspecteur had nog een mededeling voor de mensen die langs het ongeval op de A28 bij de Wijk reden, en dachten niet handsfree , een foto of filmpje te kunnen maken…. De verrassing van het CJIB is onderweg.