Bakwagen uitgebrand op A28 bij tankstation Haerst

ZWOLLE – Bij tankstation Haerst aan de A28 is gisteravond een bakwagen volledig uitgebrand. Tijdens het rijden verloor de wagen vermogen en kwam er rook onder de motorkap vandaan. De afslag naar het tankstation werd genomen om poolshoogte te nemen. De bakwagen werd geparkeerd onder de overkapping om de oorzaak van de rookontwikkeling te vinden.

Bij het openen van de motorkap kwamen er vlammen tevoorschijn. Binnen korte tijd was het vuur zo heftig dat zelfs een bluspoging met een brandblusser moest worden gestaakt en werd de brandweer van Staphorst opgeroepen. Door de brand werd de afrit vaan de pomp afgesloten om zo de brandweer alle ruimte te geven. De brandweer was snel ter plaatse maar kon niet voorkomen dat het gehele voertuig werd verwoest.

Bergingsbedrijf Wolves heeft de restanten van de bakwagen afgevoerd waarna de firma van der Kolk het terrein heeft schoongemaakt. Rond 23:00 uur waren alle werkzaamheden klaar en kond er weer gebruik worden gemaakt van het tankstation.