Verkeerschaos door gekantelde aanhanger op N331

HASSELT – Een gekantelde aanhanger op de superrotonde bij Hasselt heeft vanavond rond 18:30 uur voor een verkeerschaos gezorgd. Een vrachtwagen met aanhanger geladen met een graafmachine kwam vanaf Zwolle en wilde op de rotonde richting Genemuiden. Door onbekende oorzaak begon de zware machine te glijden waardoor de aanhanger kantelde. Een getuige, die achter de combinatie reed, verklaarde tegenover de politie dat het ongeval niet was te wijten aan een te hoge snelheid.

Door het ongeval kon het overige verkeer geen gebruik maken van de afslag naar Genemuiden. Vanuit Zwolle en Hasselt werd het verkeer omgeleid. Om de aanhanger weer op de wielen te krijgen werden een tweetal mobiele kranen ingezet van kraanbedrijf Dick ten Klooster. Binnen korte tijd was de klus geklaard. Nadat de firma van der Kolk het wegdek had gerepareerd en gereinigd konden de afzettingen en omleidingsroutes om 21:00 uur weer worden opgeheven.