Auto vliegt in brand op Hermelenweg in Zwolle

ZWOLLE – De bestuurder van een Opel Grandland kreeg vanmorgen de schrik van zijn leven. De man kwam vanaf de A28 en reed op de Hermelenweg toen er plots rook uit de ventilatieroosters kwam. De man zette zijn auto aan de kant en opende de motorkap om poolshoogte te nemen.

Bij het openen van de motorkap sloegen de vlammen de man om zijn oren en werd de kap weer dichtgegooid. Nog snel kon de man wat persoonlijke eigendommen redden zoals een telefoon, een laptop en een net gekocht cadeautje voor zijn vrouw. Al snel stond de gehele auto volledig in vuur en vlam. Ondanks dat de Staphorster brandweer snel bij de parkeerplaats van wegrestaurant De Lichtmis was kon men niet voorkomen dat de auto totaal werd verwoest.

De restanten van de leaseauto van nog geen 5 maanden oud werden door bergingsbedrijf Wolves opgeladen en afgevoerd. De automobilist kon meerijden naar het depot om daar een ander vervoersmiddel te regelen om zo alsnog op zijn werk te komen.