Grote brand bij voormalige scheepswerf Bodewes

HASSELT – Bij de voormalige scheepswerf Bodewes, aan de van Nahuysweg in Hasselt, heeft woensdag een grote brand gewoed. Bij de brand kwam veel rook vrij welke over de Hanzestad trok en tot in de wijde omgeving te zien was. De brandweer van Hasselt kreeg bij het blussen van het houten kantoorgebouw assistentie van de korpsen Genemuiden, Zwartsluis, Zwolle, Vollenhove, Steenwijk en Heino.

De Veiligheidsregio IJsselland besloot een NL-Alert uit te geven om zo bewoners van Hasselt te attenderen indien men overlast heeft van de rook om ramen en deuren te sluiten. Ook het verkeer ondervond hinder van de brand. Vanwege de bluswerkzaamheden werd de drukke N331 tussen de rotonde ter hoogte van de N377 en de rotonde met de N759 afgesloten voor al het verkeer. Hierdoor ontstond er een flinke verkeersopstopping.

Om het blussen te vergemakkelijken werden een tweetal kranen ingezet om het gebouw te slopen. De gebouwen op het terrein staan al enige tijd leeg, nadat de scheepswerf in 2018 werd gesloten. Bij de brand is volgens de veiligheidsregio asbest vrijgekomen maar dit heeft zich niet verder verspreid dan het eigen terrein. Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk. De politie zal hierna een onderzoek doen. Er raakte niemand gewond bij de brand.