Ongeval tussen twee voertuigen op Kamperzeedijk

GENEMUIDEN – Op de Kamperzeedijk Oost heeft afgelopen nacht rond kwart over één een ongeval tussen twee voertuigen plaatsgevonden. Politie, brandweer en ambulancedienst werden met spoed gevraagd op ter plaatse te komen. De ravage was enorm maar er vielen wonderbaarlijk geen gewonden.

Het ongeval ontstond toen de bestuurder van de grijze Seat Leon, rijdende richting IJsselmuiden, vlak na de bebouwde kom de macht over het stuur verloor. Hierdoor kwam de auto in de berm. Door de corrigerende beweging kwam het voertuig dwars op de weg en botste vol in de flank van een witte Ford Fiësta. Deze Ford raakte van de weg en kwam half in een kolk terecht. De Seat werd onbestuurbaar, botste tegen een lantaarnpaal en een muur van een woning om vervolgens in de berm tot stilstand te komen. Allen konden zelf uit de voertuigen stappen en bleken, na een controle door het ambulancepersoneel, ongedeerd te zijn.

Bergingsbedrijf Hooikammer kwam in actie om de twee totaal vernielde voertuigen te bergen. Voor de wegafzetting, het reinigen van het wegdek en het veilig verwijderen van de lantaarnpaal kwam de firma van der Kolk in actie. Rond 04:00 uur waren alle werkzaamheden gedaan en werd de weg weer vrijgegeven.