Brand in kelder van woning aan Buitenkwartier

ZWARTSLUIS – De brandweerkorpsen van Zwartsluis en Hasselt zijn maandagavond rond 21:30 uur gealarmeerd voor een kelderbrand. In de kelder van een woning aan het Buitenkwartier was brand ontstaan. Een bewoner merkte de brand op en belde direct het alarmnummer.

In de kelder was brand ontstaan bij de houtkachel van de centrale verwarming en de sauna van het huis. Door snel optreden van de brandweerlieden kon worden voorkomen dat de woning, die voor een groot gedeelte uit hout bestaat, in vlammen opging. De hoogwerker van brandweer Meppel werd stand-by gezet. Later werden er vanuit de hoogwerker enkele controles uitgevoerd.

Bij de brand kwam veel rook vrij. De woning liep flinke schade op door de brand. In overleg met Salvage zal voor de bewoners tijdelijk elders onderdak worden gezocht.