Automobilist raakt onwel en ramt school in Hasselt

HASSELT – Een automobilist is zaterdagmiddag op de Buiten de Enkpoort onwel geworden en is, na een lantaarnpaal en een hekwerk te hebben geramd, tegen de gevel van de Prins Willen Alexander-school tot stilstand gekomen. Omstanders schakelden direct de hulpdiensten in en begonnen met het verlenen van eerste hulp.

Naast de Hasselter brandweer kwamen een tweetal ambulances en enkele politie-eenheden ter plaatse. De automobilist is, na een behandeling op het schoolplein, met spoed overgebracht naar het Isala-ziekenhuis in Zwolle. Ondertussen werd het bestuur van de school op de hoogte gebracht van hetgeen er zich had afgespeeld. Direct werd een bouwbedrijf opgeroepen om de zwaar beschadigde gevel van het schoolgebouw te komen stutten en af te sluiten.

Een team van de verkeersongevallendienst heeft een uitgebreid onderzoek gedaan op de ongevalslocatie. Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de auto geborgen. Ondertussen werd door een specialist de omgereden lantaarnpaal afgesloten van het elektriciteitsnet. De directeur van de school gaat ervan uit dat er maandag op de school gewoon lesgegeven kan worden. Er is inmiddels naar alle ouders een email gestuurd over de stand van zaken.