Twee gewonden bij botsing op kruising in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Bij een flinke botsing op de kruising van het Westeinde met de Bosmansweg zijn zaterdagmiddag twee vrouwen gewond geraakt. De beide bestuursters zijn door de brandweer van Nieuwleusen uit hun voertuigen gehaald waarna zij later per ambulance zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle.

Het ongeluk gebeurde toen de bestuurster van de grijze Toyota Corolla vanuit de Bosmansweg linksaf het Westeinde op wilde rijden. Hierbij zag zij een van links naderende Volkswagen Polo over het hoofd met de botsing tot gevolg. Voor de opgeroepen brandweer was het een thuiswedstrijd; het ongeval vond vlak voor de deuren van de brandweerkazerne plaats.

Omdat het volgens de agenten ter plaatse een duidelijk verhaal was voor wat betreft de oorzaak was een verder onderzoek door de verkeersongevallendienst niet nodig. Bergingsbedrijf Wolves takelde de twee totaal vernielde voertuigen af waarna de weg weer snel kon worden vrijgegeven.