Auto te water aan de Nieuwendijk in Zwolle

ZWOLLE – Bij een eenzijdig ongeval op de Nieuwendijk is dinsdagavond een 39 jarige man uit Dalfsen om het leven gekomen. De man raakte rond 09:30 uur na een flauwe bocht links van de weg. Door een stuurcorrectie hierop kwam de auto uiteindelijk aan de rechterzijde van de weg op de kop in een sloot terecht. Buurtbewoners kwamen direct in actie en deden samen met politie een reddingspoging.

De man is door de brandweer van Nieuwleusen uit de auto gehaald en in zorgwekkende toestand per ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Later op de avond is hij alsnog overleden. Brandweerduikers hebben de sloot nagezocht op eventuele passagiers. Hiervan was geen sprake. Na het onderzoek van de verkeersongevallendienst werd de auto door bergingsbedrijf Wolves uit de sloot getakeld en afgevoerd.