Meerdere gewonden bij ongeval op Ordelseweg

ZWOLLE – Op de Ordelseweg zijn woensdag aan het einde van de middag bij een frontale aanrijding meerdere personen gewond geraakt. Ter hoogte van de op en afrit van de A28 kwamen twee auto’s met elkaar in botsing waarna één van de voertuigen door de klap tegen een derde voertuig tot stilstand kwam.

Het ongeval ontstond toen de zwarte Ford Ka vanaf de Ordelseweg linksaf de A28 wilde oprijden. Daarbij zag de bestuurder een tegemoetkomende automobiliste in een Citroen CV1 over het hoofd. Beide voertuigen maakten door de klap een halve draai waarbij de Citroen nog in botsing kwam met een Volkswagen Polo welke vanaf de snelweg A28 kwam. Zowel de twee inzittenden van de Ford als de bestuurster van de Citroen zijn met letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de Volkswagen bleef ongedeerd. Zijn voertuig raakte licht beschadigd.

De Zwolse brandweer kwam in actie om samen met het ambulancepersoneel de slachtoffers uit hun voertuigen te halen. Door het ongeval ontstond er een flinke verkeerschaos. Verkeer uit Genne moest verder richting Zwolle over de A28 en ook het verkeer vanaf de Kranenburgweg moest de snelweg op. Tussen de Lichtmis en Zwolle was afrit 21 gedurende het ongeval afgesloten.

De Verkeersongevallendienst deed onderzoek naar het ongeval. Bergingsbedrijf Wolves heeft de drie betrokken voertuigen afgevoerd.