Bestelauto op de kop na botsing op kruising in Staphorst

STAPHORST – Bij een botsing op een kruising in het buitengebied van Staphorst is donderdagavond een vrouw gewond geraakt. Zij zat als passagier in een personenauto die werd aangereden door een bestelauto. De vrouw is met letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Op de kruising van de Klaas Kloosterweg West en het Geerligsland kwamen de auto en bestelauto rond 17:00 uur met elkaar in botsing door een voorrangsfout. De bestuurder van de bestelauto, rijdend op de Klaas Kloosterweg, stak achter een andere auto de kruising over maar zag een van rechts naderende auto, die op het Geerligsland, reed over het hoofd. Door de botsing kwam de man met zijn bestelauto op de kop in de berm tot stilstand.

De twee bestuurders bleven bij het ongeval ongedeerd. Volgens een buurtbewoner gebeuren er op deze kruising geregeld ongevallen ondanks dat het wel overzichtelijk is. Beide voertuigen zijn door bergingsbedrijf Hooikammer afgevoerd.