Auto belandt in water van Meppelerdiep bij Zwartsluis

ZWARTSLUIS – In het kanaal langs de Zomerdijk vlak voor Zwartsluis werd vannacht rond 00:30 uur door passanten een voertuig aangetroffen. Direct werd alarm geslagen waarop de hulpdiensten met vele voertuigen naar de ongevalslocatie gingen. Bij aankomst werd onmiddellijk het voertuig en de wijde omgeving doorzocht maar de bestuurder kon niet worden gevonden. Hierop werden brandweerduikers opgeroepen om het Meppelerdiep te doorzoeken.

Vanuit de brandweerboten van Zwartsluis en Zwolle zochten duikers naar de bestuurder en eventuele passagiers. Na lange tijd werd besloten de zoekactie te staken. De politie was ondertussen druk bezig te achterhalen wie de eigenaar is van het voertuig maar had vannacht nog veel vragen over het ongeval. Bergingsbedrijf Hooikammer werd opgeroepen om het voertuig uit het water te takelen en af te voeren. Eventuele getuigen van het ongeval kunnen zich melden bij de politie.