Gedumpte vaten en jerrycans gevonden in IJhorst

IJHORST – In een weiland aan de Heerenweg zijn woensdagavond enkele vaten en jerrycans met daarin een onbekende vloeistof gevonden. Een passant zag het gedumpte afval liggen en nam direct contact op met de politie. Naast enkele politie-eenheden werd ook de brandweer gevraagd om naar het betreffende perceel te komen om metingen te verrichten.

De brandweer kon geen gevaarlijke stoffen meten wat inhield dat er geen vloeistoffen weglekten. Na overleg tussen verschillende instanties werd besloten om de vaten en jerrycans op te laten halen door de gemeente zodat deze later door een gespecialiseerd bedrijf zal worden afgevoerd.

Ook de eigenaar van het perceel kreeg al snel te horen van alle bedrijvigheid en besloot een kijkje te nemen. Deze kon de politie vertellen dat er net een bericht binnen was gekomen dat de gedumpte afval er volgens een kennis al zeker vanaf de vroege morgen in het land zouden liggen. De politie heeft de zaak in onderzoek. Eventuele getuigen kunnen zich melden bij de politie.