Vrachtwagen kantelt op Flevoweg bij Sint Jansklooster

SINT JANSKLOOSTER – Op de Flevoweg ter hoogte van de afslag naar Sint Jansklooster is maandagmiddag rond 15:45 uur een vrachtwagen gekanteld. De chauffeur van de vrachtwagen raakte hierbij ondanks de enorme ravage slechts lichtgewond. Door het ongeval was de N762 tussen de Leeuwte en de Veneweg geheel afgesloten voor al het verkeer.

De vrachtwagen met daarachter een aanhanger met daarop een kraan kwam volgens de bestuurder door onbekende oorzaak aan het slingeren. De chauffeur probeerde de combinatie nog in bedwang te krijgen maar dit lukte niet. De vrachtwagen kwam op zijn kant en gleed enkele tientallen meters door om vervolgens vlak op het randje van het talud tot stilstand te komen. De aanhanger met kraan bleef wonderwel op de wielen staan.

Bergingsbedrijf Hooikammer zette twee bergingsvoertuigen in om de vrachtwagen en aanhanger te kunnen bergen. De firma van der Kolk kwam met divers afzettingsmaterieel in actie om het verkeer te kunnen waarschuwen en om te kunnen leiden. Ook zijn zij ingezet om het wegdek weer te reinigen, een omgereden lichtmast te verwijderen, het wegdek te repareren en een deel van de berm te saneren.

Al deze werkzaamheden namen zo’n zes uur in beslag waardoor de Flevoweg rond 22:00 uur pas weer kon worden vrijgegeven.