Auto belandt op de kop in tuin langs Oude Rijksweg

ROUVEEN – Op de Oude Rijksweg is zondagmorgen een vrouw gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. Bewoners hoorden rond 05:55 uur een harde klap en zagen een auto ondersteboven in de voortuin liggen waarop zij de hulpdiensten alarmeerden.

Een automobilist verloor in een flauwe bocht, ter hoogte van het Geezenland, de macht over het stuur. De auto botste tegen een lantaarnpaal, schoot door de bosschage om vervolgens op de kop in een tuin van een woning te eindigen.

Politie, brandweer en ambulancedienst gingen met spoed naar de ongevalslocatie. Zij troffen bij aankomst de twee inzittenden al buiten het voertuig aan. De bijrijdster is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder, welke bij het ongeval ongedeerd bleef, werd door de politie onderworpen aan een blaastest. De uitslag van de test wilden agenten ter plaatse niet bekend maken.

Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de totaal vernielde Seat uit de tuin getakeld en afgevoerd. Een medewerker van de gemeente Staphorst kwam ter plaatse om de bedrading van de omvergereden lantaarnpaal veilig af te sluiten.