Aanhanger omvergeblazen op N331 bij Zwartsluis

ZWARTSLUIS – Op de Oppen Swolle, net na de rotonde richting het veer, is zaterdagmiddag een aanhanger omvergeblazen. De automobilist reed richting Vollenhove en vervoerde in de aanhanger met huif een houten tuinbank toen plots de wind grip kreeg op de aanhanger. De achterzijde van de auto werd een eind opgetild waardoor de gehele combinatie onbestuurbaar werd.

De aanhanger kwam uiteindelijk los van de auto op de zijkant in de berm terecht. De auto kwam enkele meters verder tot stilstand zonder noemenswaardige schade. De automobilist bleef ongedeerd en kon met de auto zijn weg vervolgen. Bergingsbedrijf Hooikammer kwam in actie om de aanhanger weer op de wielen te takelen en af te voeren. Het verkeer kon om beurten langs het incident.

Op de dijk tussen Zwartsluis en Hasselt was eveneens een incident met een aanhanger met huif. Deze werd door de wind bijna omvergeblazen en kwam op de verkeerde weghelft in botsing met een bestelauto. Zowel de aanhanger als de auto moesten worden afgesleept.

Het KNMI had voor het gehele land code geel afgegeven vanwege de kans op zware windstoten.