Dode en gewonde bij botsing op Ordelseweg in Zwolle

ZWOLLE – Bij een frontale aanrijding op de Ordelseweg is zondagmiddag een vrouw om het leven gekomen. Het slachtoffer, een 87-jarige vrouw uit Zwolle, zat als bijrijdster in een auto die door nog onbekende oorzaak werd aangereden door een andere auto. In dit voertuig raakte een passagiere, die op de achterbank zat, gewond.

Volgens de politie kwam een witte Skoda met daarin drie personen, vanuit de richting van Hasselt, in een bocht op de verkeerde weghelft terecht. Een grijze Volkswagen Golf, komend vanuit Berkum, met daarin twee personen kon het voertuig niet meer ontwijken en kwam frontaal in botsing.

De Ordelseweg werd in verband met het ongeval en het daarop volgend politieonderzoek tussen de Kranenburgweg en de op- en afrit van de A28 afgesloten. Later werd ook de Afrit Ommen op de snelweg A28 afgesloten. De verkeersongevallendienst kreeg bij het onderzoek assistentie van het droneteam van de politie. Bergingsbedrijf Wolves heeft de twee voertuigen afgesleept.

De politie is op zoek naar getuigen van dit ongeval. Heeft u dit ongeval op de Ordelseweg in Zwolle zien gebeuren, neem dan contact op met de politie van Zwolle via 0900-8844 of kom in contact via social media.