Scooterrijder gewond na botsing met auto op Tuindersweg

IJSSELMUIDEN – Aan het einde van de middag is op de Tuindersweg een scooterrijder gewond geraakt bij een ongeval met een auto. Een traumahelikopter werd opgeroepen om het ambulancepersoneel bij te staan. Het slachtoffer is met ernstig beenletsel met spoed overgebracht naar het Isala ziekenhuis in Zwolle.

Een team van de verkeersongevallendienst deed onderzoek op de ongevalslocatie. Uit sporen was op te maken dat de personenauto vanuit de berm de weg op wilde draaien. Daarbij werd de scooterrijder over het hoofd gezien. De scooter botste ter hoogte van het linker voorwiel tegen de auto waarna de bestuurder over de motorkap werd geslingerd en hard op het asfalt terecht kwam. De automobilist kwam met de schrik vrij. De felle laagstaande zon kan een rol hebben gespeeld bij de oorzaak van dit ongeval.

De Tuindersweg was vanwege het ongeval enkele uren afgesloten voor het verkeer. Na het politieonderzoek kregen bergingsbedrijven Wolves en Stouwdam de taak om de auto en scooter te bergen.