Auto ramt Shell tankstation Dekkersland aan A28

STAPHORST – Een automobilist is vannacht van de A28 geraakt en kwam, na een verkeersbord te hebben geramd en enkele tientallen meters door de berm te hebben gereden, tegen enkele pompen bij tankstation Dekkersland tot stilstand. Wonder boven wonder konden alle inzittenden van de auto zonder kleerscheuren het voertuig verlaten. De pompbediende sloeg snel op de noodknop om alle pompen uit te schakelen.

De Staphorster brandweer werd opgeroepen om metingen te verrichten om eventuele lekkage bij de gasinstallatie op te sporen. De noodafsluitingen bleken goed te werken want de brandweer kon geen lekkage ontdekken. De schade aan het tankstation was enorm. Enkele klanten waren getuigen van het ongeval en zagen de auto met hoge snelheid op hen afkomen.

De politie heeft een verklaring opgenomen van de bestuurder. Een onderzoek was verder niet nodig zodat bergingsbedrijf Hooikammer direct de zwaar beschadigde auto af kon voeren. Ondertussen waren medewerkers van het tankstation druk in de weer om het tankstation weer te kunnen openen. Met linten en kegels werden de beschadigde pompen afgezet waarna de overige pompen weer werden ingeschakeld en daarmee was het station en de shop weer toegankelijk.