Fietser overleden na aanrijding met auto op N377

BALKBRUG – Op een oversteek van de provinciale weg N377 tussen Balkbrug en Nieuwleusen is donderdagmiddag rond 14:41 uur een fietser overleden na een aanrijding met een auto. De fietser wilde de 100-kilometerweg ter hoogte van hectometerpaal 18.4 oversteken maar werd gegrepen door een auto die richting Nieuwleusen reed. Het slachtoffer sloeg daarbij hard tegen de voorruit en kwam op het asfalt terecht. Medische hulp mocht niet meer baten. De inzittenden van de auto kwamen met de schrik vrij.

Door het ongeval en het daarop volgend onderzoek was de N377 voor al het verkeer afgesloten. Verkeer werd in beide richtingen via de ventwegen omgeleid. Een tweetal medewerkers van de verkeersongevallendienst deden sporenonderzoek. Zij kregen daarbij assistentie van het politie droneteam van de Landelijke Eenheid.

Bergingsbedrijf Autax kreeg de taak om de beschadigde Peugeot af te voeren. Rond 17:15 uur waren alle werkzaamheden klaar en werd de wegafzetting opgeheven.