Man bekneld in pompwagen bij bedrijf in Genemuiden

GENEMUIDEN – Bij een bedrijf aan de Nijverheidstraat is vannacht een man gewond geraakt. Hij kwam tijdens zijn werk met zijn vingers bekneld te zitten in een elektrische pompwagen. De pompwagen stond in een trailer voor het laaddock en werd door een aantal mensen overeind gezet. Door onbekende oorzaak kwam de man met zijn vingers tussen de lepel en de wielen van de wagen.

De brandweer van Genemuiden werd opgeroepen om de man uit zijn benarde positie te bevrijden. Het hydraulisch redgereedschap werd klaargemaakt om ingezet te worden. Na kort overleg tussen de hulpverleners en medewerkers van het bedrijf werd besloten om de pompwagen te bedienen in plaats van de inzet van zwaar gereedschap.

Na een proef op een gelijke pompwagen kon uiterst voorzichtig de wagen worden bediend en kwam de man eindelijk met zijn vingers vrij. De man werd op een brancard gelegd en werd, na de nodige controles, overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle.