Streetparade in Hanzestad Hasselt tijdens Dweildag

HASSELT – Zaterdag 16 juni 2018 werd voor de achtste keer de OBN Dweildag georganiseerd in het centrum van de Hanzestad Hasselt. Nieuw element dit jaar was de streetparade. In totaal trokken tien muziekkorpsen door de straten van Hasselt om deze muzikale dag te openen.

Vanaf 11:15 uur vertrokken vanaf de Grindwal om de drie minuten de verschillende korpsen. Als eerste mocht het jeugdkorps A.M.D.G van start, gevolgd de grote broer, het fanfarekorps A.M.D.G. Daarna was het een thuiswedstrijd voor Fanfarekorps Irene en Drumband Hasselts Fanfare. Van Limburg Stirum Korpsen uit Wezep en Drumfanfare DOKA uit Marknesse mochten aansluitend hun kunsten vertonen. Ook de “buren” van Muziekvereniging Voorwaarts uit Zwartsluis en het Vollenhoofsch Fanfare liepen het parcours. Als laatste gingen de junioren en de senioren van Show- en Drumfanfare Oranje uit IJsselmuiden door de stad.

Voor de organisatie was het spannend hoe de parade zou verlopen maar men kan nu al spreken van een succesvolle en geslaagde editie. Na de parade was het nog niet gedaan in de Hanzestad. Diverse dweilorkesten streden om de titel van beste dweilorkest. Daar eindigde op de 1e plaats Boerenkapel De Bierbengels uit Voorschoten. Als 2e eindigde Blaasorkest We Bin D’r Uut uit Kampen gevolgd op de 3e plaats door Dweilorkest Navenant uit Helmond.

Naast de vele muzikale klanken was er ook een braderie, werden er oude ambachten uitgeoefend, kon men de Hasselter toren beklimmen en voor de jeugd waren er tal van springkussens en ander vertier. Mede door het mooie weer trok het evenement veel bezoekers.