Afvaldumpers gearresteerd op A28 na achtervolging (Update)

STAPHORST / ZUIDWOLDE – De politie heeft woensdagavond rond 20:00 uur op de A28, ter hoogte van de verzorgingsplaats Dekkersland, drie mannen aangehouden na een achtervolging. Het drietal was betrokken bij een afvaldumping. Getuigen zagen in een natuurgebied aan De Wildenberg in het Drentse Zuidwolde de kleine vrachtwagen vaten dumpen waarop het kenteken werd genoteerd en de politie werd ingelicht.

Agenten zagen de kleine vrachtwagen rijden op de N377 en gingen in de achtervolging. Op de A28 kon het bewuste vrachtwagentje aan de kant worden gezet. De inzittenden sprongen allen uit de cabine en sloegen op de vlucht. Al snel kon de politie twee van de drie mannen, twee inwoners van Zoetermeer van 25 en 26 jaar, inrekenen. De derde, een 33–jarige inwoner van Den Haag, werd uiteindelijk met behulp van een politiehond gevonden en kon eveneens in de boeien worden geslagen.

De Staphorster brandweer werd opgeroepen om metingen te verrichten. In het vrachtwagentje stond namelijk nog een IBC container met daarin 900 liter aan onbekende vloeistof. Na diverse metingen werd duidelijk dat er geen gevaarlijke vloeistof of damp vrijkwam waarop het voertuig door de politie is verplaatst naar een andere locatie. Mogelijk gaat het hier om drugsafval. Rechercheurs van het team Milieu van de politie Noord-Nederland doen nader onderzoek. Zo worden vandaag de drie verdachten gehoord. Ook zullen de aangetroffen vaten nader onderzocht worden. Tenslotte gaat het team onderzoeken of er een link is met de dumpingen van drugsafval in De Wijk.

In verband met het onderzoek werd het tankstation en de verzorgingsplaats afgesloten voor het verkeer. Ook de derde rijstrook richting het Noorden werd ter hoogte de verzorgingsplaats afgesloten. Rond 22:00 uur werd de afzetting opgeheven.