Waardetransport met pech veroorzaakt file op A28

ZWOLLE – Een voertuig met pech van een waardetransportbedrijf heeft donderdagmiddag op de A28, tussen Zwolle en De Lichtmis, een file veroorzaakt. Het voertuig kwam net na verzorgingsplaats De Markte op de vluchtstrook tot stilstand met een losgelopen wiel. De chauffeur schakelde via zijn centrale een speciale procedure in om de wagen te laten bergen. Een politieauto van de Landelijke Eenheid hield de boel scherp in de gaten.

Het transport kwam omstreeks 15:48 uur met pech langs de weg te staan. Bergingsbedrijf Hooikammer werd opgeroepen om de zwaar bepantserde auto te bergen. Tijdens het gereed maken voor de berging werd rijstrook 3 afgesloten. Ook moet het verkeer een moment geheel werden stilgezet om het bergingsvoertuig te laten draaien op de snelweg.

Zodra de transportwagen vastgekoppeld zat aan de bergingsauto werd tegen het verkeer in naar de verzorgingsplaats gereden om daar de combinatie te draaien om zo weer met het verkeer mee te kunnen rijden. Rond 17:00 uur waren de werkzaamheden klaar en vertrok de stoet, onder politiebegeleiding, naar het depot van Hooikammer. De afgesloten rijstrook werd weer vrijgegeven en de file loste snel op.